dijous, 20 de març del 2014

Pràctica 5. Lino it.



En aquesta entrada anem a vore els passos que cal seguir per a fer un suro virtual en Lino it.

1) El primer pas és ficar-nos a la pàgina en Internet posant Lino it i clicant:

Font original. 
2) Ens apareixerà aquesta finestra i per a donar-nos d' alta hi ha que clicar en "sign up": 
Font original.
3) Seguidament, ens apareix aquesta finestra on tenim que omplir les dades que apareixen a l' imatge (nom d' usuari, la contrasenya, la direcció de correu, acceptar els termes d' us del programa i escriure el codi) i després clicar en "sign up" per a poder començar ja a treballar amb el programa: 

Font original.
4) Per a ficar-nos al programa unes altres vegades, com ja ens hem donat d'alta en la pàgina principal tenim que clicar en "Login", on només ficant el nostre nom d' usuari i la nostra contransenya ja estem dins del programa:

Font original.
5) Ja dins del programa, ens apareix aquesta pàgina principal on tenim una barra a la part superior amb una sèrie d' opcions, assenyalat amb color blau els canvas que tenim i amb roig la possibilitat de crear un nou canvas: 
                           
Font original.
Les opcions de la barra principal són: 
  •  My page: on podem vore els canvas que tenim fets, uns altres canvas que hi ha publicats per unes altres persones, crear un nou canvas en " Create a new canvas"... També, a la part dreta de tota la pàgina tenim les mateixes possibilitats que en tota la barra principal, afegint només la possibilitat de vore un Blog amb aplicacions, ajudes...
  • My Canvases: On podem vore també els canvas que tenim fets amb les seues característiques i també poder crear un nou. A més, junt a cada canvas apareix una paperera on tindríem l' opció d' eliminar-lo si ja no ens interessa. 
  •  My Grups: On podem crear un grup en "Create a new group" per a compartir informació o canvas amb altres usuaris. Tindríem que omplir la informació que apareix que en aquest cas seria: el nom del grup, descripció del grup, podem posar-li un icon, i decidir si volem que el grup siga públic en " anyone" o que només pugues entrar al grup per invitació en "By invitacion only". Per acabar cliquem en "Create a group" i ja el tenim.
Font original. 
  • Favorites.
  • Tasks.
  • Trash.
6) Explicades les funcions principals de la pàgina, passem a les explicacions a l' hora de crear un canvas, que és la superfície on anem a treballar i on anem a pegar els post-its.  Primer tenim que omplir les dades que apareixen al clicar en "Create a new canvas" que són posar-li un nom, elegir una plantilla (que a més de les que es mostren en "Upload an image" pots posar una imatge de fons), decidir l' accés que volem que tinga (públic, mig compartit o privat) i per finalitzar clicar en "Create a canvas". 

Font original.
7) En el nostre canvas en el quadre de la part superior dreta tenim les opcions per formar i treballar en el nostre canvas. 

Font original.
  • Podem posar un post-it de qualsevol color que apareix només arrosegant-lo. En aquest podem escriure el contingut que vulguem, canviar la lletra de tamany o de color, posar-hi icons, canviar el color del post-it, posar-li data al post-it... També podem posar un "Tag" que és el contingut que nosaltres vulguem, per exemple "Objectius" i aquesta paraula apareixerà al post-it posteriorment amb la finalitat de que si li donem els demés pos-its que no tinguen el mateix "Tag" desapareixeran de la plantilla. És com una forma de poder juntar dos o més post-its en un mateix tema. Quan hem col·locat el "Tag", hem de clicar en "Post" perquè es guarde el canvi.  Per a guardar qualsevol dels canvis generals del post-it amb el que estem treballant hem de clicar en "Save". 
Font original.

  • Podem posar una imatge (però no dins d' un post-it). En el dibuix de la imatge, l' arroseguem i ens apareix una finestra on hem de seleccionar l' imatge que volem posar a la plantilla, decidir el tamany o la forma que volem que tinga, el tipus de foto i si volem que siga pública o privada. I per últim cliquem en "post".
Font original.

  • Podem posar un vídeo de Youtube, Vimgo o Ustream però no de l' ordinador. Hem de copiar la URL i clicar en "Post". 
 Font original.
  • Podem posar un fitxer o un arxiu en l' imatge del clip. 

Font original.

  • L' última opció que apareix és el post-it blanc que serveix per al mateix que els de colors, només canvia té aquest canvi. 

8) En cada post-it també hi ha una sèrie d' opcions:
Font original.
- La primera opció és "Edit", on podem modificar qualsevol característica del post-it.
- La segona opció és "Set due date", on podem posar una data al post-it. 
- La tercera opció és "Send this esticky", on podem enviar el post-it per correu electrònic a altres persones. 
- La quarta opció és "Copy to another canvas", on podem copiar el post-it a un altre canvas. 
- La quinta opció és "Peel of", on podem eliminar el post-it. 

9) Per últim les opcions que ens queden per comentar són les següents:
Font original.
- La primera opció és per a anar a "My page" on podem veure les actualitzacions del treball que hem fet.
- La segona opció és " Information"per a ampliar la nostra informació. Ens apareixen tres opcions una URL, un link o un embed lino. Així podem enviar-lo a altres persones o per exemple posar-lo al nostre blog. 
- La tercera opció és la d' ajuda.
- La quarta opció és "Logout" d' on podem surtir de la sessió.


  • A continuació, adjunte el meu propi suro virtual sobre "Els riscos de la salut":




APORTACIONS PERSONALS:

Açí podem trobar un tutorial on s' explica de manera un poc més visual les funcions del programa Lino it.

En aquest slideshare trobem els passos per a fer un suro en Lino it però de manera molt més bàsica i senzilla:


Lino it johanna dagnino - pedagogía enseñanza media from Joha Dagnino

Per últim, adjunte aquesta pàgina on podem trobar una explicació de com utilitzar aquest programa a l' escola. Considere que és molt important a banda de dominar una TIC saber com utilitzar-la correctament per a que produïsca aprenentatges significatius. A més, també fa diferents propostes per a fer pràctiques amb Lino it.
Lino it en l'educació primària.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada