dissabte, 10 de maig del 2014

Pràctica 8. LA WEBQÜEST.



La Webqüest és una ferramenta que forma part d'un aprenentatge guiat amb recursos d'Internet i que fomenta un nou aprenentatge en els nostres alumnes, més competència digital, treball cooperatiu, autonomía dels estudiants i una avaluació pròpia.

Aquesta té 7 parts i són les següents:

1. Presentació: En aquest apartat hem de presentar-nos, és a dir, possar els nostres noms, els estudis que estem fent, o si son professors... les dades personals que vulguem. També el títol de la nostra webqüest i si volem podem introduïr un poc el nosre tema per exemple a través d'un video, d'una imatge...
2. Introducció: En aquest apartat tendríem que justificar el tema que hem elegit per a realizar la nostra Webqüest.
3. Tasca: En aquest apartat només hem d'especificar quin és l'objectiu final que volem aconseguir el finalitzar la realització de la nostra Webqüest.
4. Procés: En aquest apartat hem de resumir de manera breu els objectius de cada tasca que anem a treballar a continuació. Després es realitzaran dins d'aquest apartat les activitats que vulguem, explicant l'activitat, plantejant-la i definint més l'objectiu a aconseguir en cada una d'aquestes. També, no sen's pot oblidar que després de les activitats hem de fer una tasca final, es a dir una activitat més funcional que arreplegue tots els coneixements apresos en les activitats anteriors.
5. Avaluació: En aquest apartat hem de avaluar els aprenentatges que els nostres alumnes han aconsseguir amb la realització de les activitats anteriors. Per exemple, podem fer una rúbrica amb cada una de les activitats i evaluar si han aconseguit del tot els objectius o no de cadascuan d'aquestes. Aquesta fase és important perquè és la que li permeteix al nostre alumne saber fins a quin punt a aprés sobre el tema i si ha de millorar o no.
6. Conclusió: En aquest apartat el que faríem és una reflexió de com a anat la creació i el funcionament de la Webqüest amb els nostres alumnes. Per exemple, els problemes que hem trobat, els beneficis que hem aconseguit...
7. Bibliografia: En aquest apartat hem de posar els llibres, pàgines, videos, imatges... que hem necessitat per a fer la nostra Webqüest.
8. Orientacions per al professor: Ací faríem una justificació educativa i una petita guía didàctica de com intruiríem la Webqüest en classe.

Ara passem ja a explicar les passos que hi ha que seguir per a fer-la:

1) Posem Google Sites al nostre navegador i cliquem en la primera opció. Posem el nostre Gmail i la contrasenya.
Font original.

2) Dins del nostre correu cliquem en "crear" , elegim la plantilla que vulguem, possem un títol per a la nostra Webqüest, replenem el codi i tornem a clicar en "crear" i ja podem començar a fer la nostra Webqüest. 
Font original.

3) Ens apareixerà la pàgina principal. Ara és el moment de crear els apartats que té la Webqüest. Primer clicaríem en "página nueva" i  possaríem el títol de l'apartat i donaríem a "nivel superior" i "crear". Així podríem anar crenat totes les parts. En concret per a classificar dins de l'apartat de "procés", les activitats hem de seguir el mateix procés però canviar l'opció de nivell superior a "clasificar la página dentro de procés".

Font original.
Font original.
Font original.

4) Ara passem a explicar les opcions que trobem a la llapicera "editar página". Si cliquem ací podem modificar tota la pàgina:

- Canviar el títol.
- Canviar la lletra amb la que escrivim de tamany, tipus...
- Canviar la situació del text en Disseny.
- Afegir tables.
- Insertar imatges, videos...
- Escriure en l'apartat en el que estem.
- Trobar ajuda.
Font original.
Font original.

5) I per últim, a l'engranatge " menú, más acciones" podem veure i fer els següents canvis:

- Podem eliminar pàgines.
- Podem imprimir pàgines.
- Podem copiar la pàgina.
- Podem moure la pàgina de lloc.
- Guardar o canviar la plantilla de pàgina.
- En "historial de revisiones" podem veure els canvis que ha realitzat el nostre company a la Webqüest si no la estem fent sols. 
- En "configuración de la página" podem elegir el que volem mostrar. Per exemple enllaços...
- En "modificar el diseño del sitio" podem en "navegación horizontal"- "habilitar"- "estilos" elegir la forma en la que volem que aparega l'índex.
- En "administración del sitio" podem també canviar el títol de la nostra Webqüest, en "temas, colores y fuentes" podem canviar totes les plantilles, les imatges de fons,els colors de fons... En "Compartir y permisos" podem elegir si volem que la nostra Webqüest siga pública o no i en "invitar personas" podem enviar-la a qui vulguem.

Font original.


  • Ací adjunte un exemple pròpi d'una Webqüest:


APORTACIONS PERSONALS:

En la meua opinió la Webqüest és una eina de treball molt útil en l'escola. Ja que si els nostres alumnes utilitzen aquesta eina milloren la seua competència digital, adquirixen nous coneixements d'una manera diferent i més motivadora i poden fer com una "autoavaluació" d'aquestos nous aprenentatges.
A més, és una eïna fàcil de crear i emprar, i de la que es pot treballar qualsevol tema.

Ací vos deixe molts exemples sobre diferents temes d'una Webqüest.

Exemples de Webqüest

Ací vos deixe aquest slideshare on podeu trobar la definicó de Webqüest, les seus característiques, exemples, les seues parts explicades... D'una manera més visual.


WebQuest from Sistematizacion De la Enseñanza

Ací vos deixe un esquema de la Webqüest:

Imatge treta de:http://stellae.usc.es/red/file/download/34567 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada