diumenge, 16 de març del 2014

TEMA 6. Eines de la Web 2.0 Cloud Computing.



En aquesta entrada anem a parlar principalment del núvol.

L' índex que anem a seguir és el següent:

1. Computació en el núvol.
2. Avantatges del Cloud Computing.
3. Desavantatges del Cloud Computing.
4. Tipus de nuvols.
5. Aplicacions educatives del  núvol.


1) Computació en el núvol.

El núvol és el terme per designar als ordinadors en xarxa que distribueixen capacitat de processament, aplicacions i grans sistemes a moltes màquines.
Les aplicacions basades en tecnologia núvol no funcionen en un sol ordinador, sinó que es difonen i distribuixen per molts, utilitzant espai d' emmagatzematge i recursos informàtics de tantes màquines.

Els serveis de computació en xarxa tenen tres nivells:
- Nivell 1: Aplicacions que tenen una sola funció a les quals normalment s' accedix mitjançant un navegador web. Per exemple: Gmail.
- Nivell 2: Ofereix la infraestructura sobre la qual fabriquen i funcionen aquestes aplicacions. Per exemple: App Engine.
- Nivell 3: Són els que ofereixen recursos purament informàtics sense una plataforma de desenvolupament: GoGrid, Elastic, Computi Cloud.

Imatge treta de: https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRnOi_g81CasP_JgRCKqvZokRp2_nk8yjcXNZf5YMOBCihCUmg

2)  Avantatges del Cloud Computing.
  • En el núvol es consumeix solament l' energia necessària, la qual cosa contribueix a l' ús eficient de l' energia.
  • No existeix la caiguda del servidor, perquè sempre hi ha algú controlant-lo, de manera que no cal esperar al fet que venja el personal a arreglar-lo.
  • Les actualitzacions són automàtiques i es conserven totes les personalitzacions que hàgim introduït.
  • Es pot començar a treballar ràpidament en qualsevol aplicació.
  • Es pot prescindir d' instal:lar qualsevol tipus de maquinari i per tant requereix molt menys inversió.
  • Les infraestructures utilitzades tenen una major capacitat.

Imatge treta de: http://www.infoanalitica.com.previewdns.com/wp-content/uploads/2012/12/10-beneficios-del-cloud-350x244.png

3)  Desavantatges del Cloud Computing.
  • La disponibilitat d' aplicacions depèn de la disponibilitat d' accés a Internet.
  • Tots els treballs i dades de l' usuari estan en el núvol, de manera que si hi hagués algun problema es pot posar en perill la seguretat dels nostres materials.
  • L' usuari no disposa de còpies de seguretat, com podia tenir-los quan el programari que utilitzava podia estar instal:lat.
Imatge treta de: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqxS88b1bKgXZ_9OpDOUnTiCtosPPBsy9S8NUkIYRGbtMfvcw_6t6qL7RTguHT0sm-fF13E98QLDowL7CHp6kuWEHwzocZq5H-HAooCgsPXOYsk7MDcWvC9ypvPMQCN2M4PVRxGdcxaMg/s1600/desventajas.bmp

4)  Tipus de nuvols.

Els núvols públics: Són els que estan manejades per altres persones i alberguen el treball de molts clients; els sistemes d' emmagatzematge són comuns, i els servidors, la xarxa i els discos, també els serveis que són gratuïts solen estar situats en aquest tipus de núvol.

Els núvols privats: Són la millor opció per a les empreses o organitzacions que volen tenir un servei propi amb les aplicacions que desitgen, a mesura de les seus necessitats. Són els propietaris del servidor, disc.

Els núvols híbrids: Són una combinació dels anteriors, hi ha una estructura privada però al seu torn es poden manejar aplicacions.

Imatge treta de: https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ0s-0K6b89LgkcmE4T2Lr0bzsD4J1gD9978GwsMWrpstMxca99

5) Aplicacions educatives del núvol.

Google Docs: Per a l' el·laboració compartida de documents, fulls de càlcul...
Dropbox: Permet als usuaris deixar qualsevol arxiu en una carpeta designada.

Ambdues aplicacions proporcionen ordinadors virtuals a estudiants i personal sense necessitat que cada persona poseeixi un ordinador portàtil o de taula. Solament és necessari un navegador i accés a Internet per disposar d'emmagatzematge i recursos il:limitats.


Imatge treta de: http://www.totemguard.com/aulatotem/wp-content/uploads/2011/12/nube-apps-col.gif


APORTACIONS PERSONALS:

Adjunte aquesta pàgina web on podeu trobar 10 aplicacions que té el núvol. Són les més conegudes i les més útilis. Alguns exemples d' aquestes són  iCloud, Microsoft Skydrive, Dropbox, Google Drive...
10 aplicacions del núvol.

Adjunte aquest tutorial on s' expliquen els passos per a aprendre a guardar dades en el núvol:
tutorial per a aprendre a guardar dades en el núvol

Adjunte aquest tutorial sobre el núvol on apareixen molts apartats que ja s' han desenvolupat en aquesta entrada però uns altres molt interessants que no, com és el cas de una serie de aplicacions i les seues definicions.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada