dissabte, 10 de maig del 2014

TEMA 13. L' ipad en la Educació Primària.


1. Què és l'Ipad?

L'Ipad és dels cridats ordinadors "tablet": és un aparell fi, de la grandària d'una revista amb una pantalla tàctil a colors que permet als usuaris navegar per la web, veure pel·lícules, enviar correus electrònics i llegir llibres electrònics.
Té un teclat en la pantalla, també un teclat opcional físic, a més d'un programari especial per a fulls de càlcul i processament de textos.
No obstant aixó, els analistes diuen que la seua principal característica està en l'aspecte multimèdia, com llegir periòdics o veure videos, més que la seua utilitat com a laptop.
Imatge treta de: http://www.muycomputer.com/wp-content/uploads/2011/03/ipad21.jpg

2. Característiques d'un ipad.
Imatge treta de: http://ipadstatic.com/2011/03/iPad-vs-ipad-2-caracteristicas-hardware-specs.png

3. Propostes de treball per a Ipad.

- Enregistrament d'àudio. Gravar i editar àudios amb Coster Free: lectures, locucions, dramatitzacions, exposicions, entrevistes...
- Esquema: Emprar Wikipanion per llegir un article de Wipedia durant uns minuts i després realitzar un mapa conceptual amb MindJet.
- Mapa Conceptual: resumir els continguts d'un tema de llengua o coneixement del mitjà creant un mapa conceptual amb Idea Sketch.
- Resum de notícies: Buscar i llegir un article usant un lector de notícies d'un periòdic per després elaborar un document de text en resposta a un conjunt de preguntes amb el prgrama Documents Free i enviar-ho com a adjunt al professor/a utilitzant el client Mail.
- Comentari de lectura. Llegir un llibre digital en iBooks i després de la seua lectura elaborar un document en Documents Free amb la fitxa tècnica, breu resum i opinió personal.
- Narració visual. Crear una narració visual emprant Puppet Pals on es trien escenaris de fons, personatges, animacions i gravant locucions d'àudio.
- Gràfics estadístics: crear gràfics a partir d'una taula de distribució de freqüències en un full de càlcul amb Documents Free.
- Fitxes PDF. Realitzar anotacions en una fitxa en format PDF mitjançant pdf-Notis Free para remitir-se-la al professor/a pujant-la a un espai comú.
- Edició d'imatges: Localitzar i descarregar una foto utilitzant al navegador web safari. A continuació, s'insereix la imatge en una nota d' EverNote per afegir textos i una locució d'àudio que completa el treball d'un tema.
- Geolocalització de materials: Explorar una zona geogràfica, comarca, província, país... amb Google Earth. Situar marcadors que continguin textos, imatges, enllaços... Gravar un recorregut turístic. Es pot completar la informació amb Word Explorer.
Imatge treta de: https://sentadaenunpupitredeprimaria.files.wordpress.com/2013/01/ipad.jpg

4. L'Ipad en l'aula de Primària.

- Emprar en format intuïtiu i natural, ja que per al seu ús, no és necessari cap coneixement informàtic previ.
- Simplement amb la seua manipulació, aprens les claus d'ús de forma ràpida.
- Permet treballar les diferents àrees del currículum a través de les seues aplicacions, augmentant la concentració de l'alumnat i possibilitant l'aprenentatge l'údic.
- L'Ipad possibilita un treball individualitzat adaptat-se al ritme d'aprenentatge de l'alumne alhora que permet la creació de grups homogenis de treball usant un dispositiu grupal (sempre en grups reduïts, perquè l'aprenentatge sigui significatiu).

5. Aplicacions Ipad per Educació Primària.

- IWriteWords: Serveix per a ensenyar als nens l'escriptura.
- Read Me Stories: És una biblioteca d'històries i et permet veure cadascun dels capítols a base d'històries molt visuals.
- Kid Paint: És igual que el Paint però per a xiquets.
- Magic Piano: Com si pugueres tocar un piano virtual.
- Math Party: Per a fer càlculs mentals. Per a partir de cinc anys i te diferents nivells, poden jugar contra els seus pares també.
- ABC 123 Writing Practice: T'ajuda a saber com escriure lletres i nombres en Angles.
Imatge treta de: http://www.hoyipad.com/wp-content/uploads/2012/12/ipad_icons_popping_out.jpg

APORTACIONS PERSONALS.

En la meua opinió m'agradaria dir que m'he quedat impactada amb les aplicacions i tots els usos educatius que se li poden donar a l'Ipad. Estava molt be informada de que altres TIC a l'aula eren molt útil, però l'ipad no es queda enrrere.
Podem dir, que és un objecte tecnològic que hui en dia te molta demanda i hi ha moltes persones que el coneixen, en tenen un i el dominen perfectament. Els alumnes no són una excepció i per tant, és un gran potenciador de motivació per a aprendre coneixement a les classes.

Adjunte aquest enllaç on podeu veure que és un Ipad, els tipus que hi ha, les seues característiques i una petita informació sobre el Ipad en l'educació.

Adjunte aquest enllaç on podeu trobar unes explicacions del que necessiten els professors i de com hem de introduïr el ipad en l'educació. Aplicacions que es poden emprar a l'escola amb els nostres alumnes.
A més, trobem un exemple molt detallat d'una Webqüest que van a realitzar amb l'ajuda de l'Ipad. 
També apareix un video d'una classe on la professora està explicant el treball que van a realitzar amb l'Ipad i es veu clarament com els xiquets el manegen i el disfruten motivats.
Considere que aquest enllaç es molt interessant ja que apareix informació diversa i molt exemplificada.

En aquest enllaç podeu trobar un article actual on s'esposen els problemes principals pels quals l'Ipad encara no està molt integrat a les aules.

Si trobeu que no es suficient amb aquestos enllaços, en aquesta pàgina podeu trobar més:

En aquesta presentació podeu trobar informació sobre l'Ipad a l'educació. Per exemple alguns exemples d'aplicacions, els avantatges o inconvenients que presenta integrar-lo a l'aula....

Ipad en educación. from Elena Portavella Guerrero

En aquesta presentació podeu trobar l'aplicació de l'Ipad però a l'educació Infantil. Considere que si les TIC són útils seria convenient començar a integrar-les desde que els nostres alumnes són menuts.
Apareixen tots els punts dels que ens hem informat anteriorment però en aquesta etapa educativa. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada