dijous, 20 de març del 2014

Pràctica 6. Glogster.



En aquesta entrada anem a explicar els passos per a fer un mural en Glogster.

1) El primer que hem de fer és posar al  navegador "Glogster" i cliquem en la pàgina:

Font original
2) Després a la pàgina principal que sorteix cliquem en "Go to Glogster.com" :

Font original.

3) Seguidament, cal donar-nos d' alta al programa en "Sign up" i omplir el nom d' usuari, la contrasenya, el correu i acceptar el termes d' ús del programa. Podem fer-ho directament desde el nostre compte de Facebook o crear el compte en el mateix programa. Per últim cliquem en "Start glogging".

Font original.

Font original.

4) Quan ja ens hem donat d' alta ens apareix la següent pàgina principal de Glogster i elegim la plantilla que volem utilitzar: 

Font original.

5) Dins ens apareix aquesta finestra que és la pàgina principal per a crear el teu mural en Glogster. En ella trobem una sèrie d' opcions: 

Font original.
  • Fletxa: Ens permeteix pujar arxius del nostre ordinador.
  • Cadena: Podem pujar coses de la web. Per exemple, una imatge posant un enllaç, un vídeo posant també  l' enllaç...
  • Tools: Dins d' açí apareix una barra de color negre amb una sèrie d' opcions:
1.Text: En aquest apartat podem elegir l' entrepà que vulgam i donat-li a "Use it" el posem a la plantilla.

                           
Font original.

  • Si fem doble click en l' entrepà que hem decidit posar, ens apareixen una sèrie d'opcions per a modificar-lo:
Font original.
- Les fletxes rectes que apareixen al quadre que envolta l' entrepà, ens permeteixen canviar la grandària de l' entrepà.
- Les fletxes corves ens permeteixen canviar de posició l' entrepà.
- La paperera ens dona la possibilitat de eliminar l' entrepà.
- El cadenat ens permeteix bloquejar l' entrepà.
- La fletxa quadrada ens permeteix posar recte o de manera totalment vertical l' entrepà.
- Els dos quadrets permeteixen duplicar l' entrepà.
- Els dos quadrets blancs damunt d' un altre ens permeteix portar l' entrepà al fons.
- Els dos quadrets blancs baix d' un altre ens permeteix portar al davant l' entrepà.
- El llapis ens deixa canviar de color l' entrepà.
- La cadena ens deixa canviar el tipus, el tamany, el color... de la lletra.
- Les lletres tenen la mateixa funció que la cadena.
- El dibuix lluminós ens dona la possibilitat de possar o canviar la ombra a l' entrepà. 


2.Graphics: Trobem una sèrie de imatges o dibuixos i en alguns d' ells posa "animated" que significa que tenen moviment al incluir-los en la plantilla. Per a incluir-los també cliquem en "use it". 
Cal nomenar que aquestos dibuixos també és podem modificar com els entrepans de l' apartat de "text".

Font original.
Font original.

3.Image: Podem afegir una imatge buscant-la en Internet, en programes com "Picasa", "Flickr" o la pujem del nostre escriptori i també podem després afegir-li un marc clicant en "Add frame" i després en "remove frame". Per últim, cliquem en "use it" i la tenim a la nostra plantilla.

Font original.

4.Wall: En aquest apartat podem ajustar el fons de pantalla. Podem posar un color sòlid o una imatge...

Font original.
5.Page: En aquest apartat podem posar darrere de la pàgina un altre fons. Com un doble fons, un marc al fons que posem en l' apartat de "wall". 

Font original.
6. Audio: En aquest apartat podem afegir un audio tant del nostre ordinador com d' Internet. Quan tenim elegit el so podem donar-li a " Add player" i elegir una forma o dibuix per a que es vega en la plantilla clicant després "Remove player". Fins que no es publica el Glogster la cançó no es sent. Per últim, no hi ha que oblidar-nos de clicar en "use it".

Font original.
7. Video: Podem posar un vídeo del nosre ordinador, de Youtube, de Vimeo... Quan l' hem elegit si cliquem en " Add frame" li podem posar un marc i després cliquem en "Remove frame" i per últim en "Use it". En l' opció de "Preview" podem veure com ha quedat.

Font original.

6) A la pàgina principal de Glogster hi ha també una sèrie d' opcions que hi ha que conèixer com són:
           
Font original.

  • Dashboard: que és on s' observa tota la informació de l' imatge.
  • My Glogster: Podem veure tota la informació sobre el nostre perfil. Dins d' aquest apartat trobem tres opcions:

- Template: on podem canviar l' estructura de la plantilla.
- Background: on podem canviar el fons.
- Colors: on podem canviar el color de l' escriptori. 

Font original.
  • Pulse: en la part baixa de la pàgina principal trobem una sèrie de murals de diversos temes que podem veure. Podem deixar un comentari sobre aquestos en "What is your new Glog about?".
  • Glogs: podem veure els nostres murals que hem publicat.
  • Community: ens apareix gent que podem conèixer i que també està en Glogster. 
  • Messages: ens permeteix veure els nostres mensajes. 

7) Per a publicar el nostre mural hem de clicar en "Save" quan el tinguem acabat i en la finestra que apareix posar-li un nom, un tag i decidir si volem que siga públic o privat. Seguidament, cliquem en "save blog" i ja el tenim publicat en Glogster.

Font original.
Ens apareixerà a la pàgina principal en "Glogs" el mural que hem publicat i si cliquem en ell, ens apareix el mural amb una sèrie d' opcions:

Font original.

- Al quadret de la part dreta del mural podem veure'l en pantalla completa.
- A la impresora podem imprimir el nostre mural.


8) Per últim, podem enviar el nostre mural en l' opció "embed this Glog". Si volem possar el mural al nostre Blog elegirem el segon enllaç "Blog size Glog".

    Font original.      



  • Açí deixe el meu mural que he realitzat en Glogster:




APORTACIONS PERSONALS:


Adjunte aquest enllaç on podreu trobar informació sobre Glogster. Explica que es pot fer en aquest programa i els passos que s'han de seguir.

Adjunte aquest enllaç on podeu vore una definició de Glogster i molts exemples de temes diversos de murals fets en l' escola amb aquest programa.

Adjunte aquest enllaç on podeu veure diferentes usos o utilitats dels murals de Glogster a l' escola, concretament a l' aula.

Adjunte aquest slideshare on podeu veure també de forma més visual, els passos per a saber com funciona aquest programa.


Pràctica 5. Lino it.



En aquesta entrada anem a vore els passos que cal seguir per a fer un suro virtual en Lino it.

1) El primer pas és ficar-nos a la pàgina en Internet posant Lino it i clicant:

Font original. 
2) Ens apareixerà aquesta finestra i per a donar-nos d' alta hi ha que clicar en "sign up": 
Font original.
3) Seguidament, ens apareix aquesta finestra on tenim que omplir les dades que apareixen a l' imatge (nom d' usuari, la contrasenya, la direcció de correu, acceptar els termes d' us del programa i escriure el codi) i després clicar en "sign up" per a poder començar ja a treballar amb el programa: 

Font original.
4) Per a ficar-nos al programa unes altres vegades, com ja ens hem donat d'alta en la pàgina principal tenim que clicar en "Login", on només ficant el nostre nom d' usuari i la nostra contransenya ja estem dins del programa:

Font original.
5) Ja dins del programa, ens apareix aquesta pàgina principal on tenim una barra a la part superior amb una sèrie d' opcions, assenyalat amb color blau els canvas que tenim i amb roig la possibilitat de crear un nou canvas: 
                           
Font original.
Les opcions de la barra principal són: 
  •  My page: on podem vore els canvas que tenim fets, uns altres canvas que hi ha publicats per unes altres persones, crear un nou canvas en " Create a new canvas"... També, a la part dreta de tota la pàgina tenim les mateixes possibilitats que en tota la barra principal, afegint només la possibilitat de vore un Blog amb aplicacions, ajudes...
  • My Canvases: On podem vore també els canvas que tenim fets amb les seues característiques i també poder crear un nou. A més, junt a cada canvas apareix una paperera on tindríem l' opció d' eliminar-lo si ja no ens interessa. 
  •  My Grups: On podem crear un grup en "Create a new group" per a compartir informació o canvas amb altres usuaris. Tindríem que omplir la informació que apareix que en aquest cas seria: el nom del grup, descripció del grup, podem posar-li un icon, i decidir si volem que el grup siga públic en " anyone" o que només pugues entrar al grup per invitació en "By invitacion only". Per acabar cliquem en "Create a group" i ja el tenim.
Font original. 
  • Favorites.
  • Tasks.
  • Trash.
6) Explicades les funcions principals de la pàgina, passem a les explicacions a l' hora de crear un canvas, que és la superfície on anem a treballar i on anem a pegar els post-its.  Primer tenim que omplir les dades que apareixen al clicar en "Create a new canvas" que són posar-li un nom, elegir una plantilla (que a més de les que es mostren en "Upload an image" pots posar una imatge de fons), decidir l' accés que volem que tinga (públic, mig compartit o privat) i per finalitzar clicar en "Create a canvas". 

Font original.
7) En el nostre canvas en el quadre de la part superior dreta tenim les opcions per formar i treballar en el nostre canvas. 

Font original.
  • Podem posar un post-it de qualsevol color que apareix només arrosegant-lo. En aquest podem escriure el contingut que vulguem, canviar la lletra de tamany o de color, posar-hi icons, canviar el color del post-it, posar-li data al post-it... També podem posar un "Tag" que és el contingut que nosaltres vulguem, per exemple "Objectius" i aquesta paraula apareixerà al post-it posteriorment amb la finalitat de que si li donem els demés pos-its que no tinguen el mateix "Tag" desapareixeran de la plantilla. És com una forma de poder juntar dos o més post-its en un mateix tema. Quan hem col·locat el "Tag", hem de clicar en "Post" perquè es guarde el canvi.  Per a guardar qualsevol dels canvis generals del post-it amb el que estem treballant hem de clicar en "Save". 
Font original.

  • Podem posar una imatge (però no dins d' un post-it). En el dibuix de la imatge, l' arroseguem i ens apareix una finestra on hem de seleccionar l' imatge que volem posar a la plantilla, decidir el tamany o la forma que volem que tinga, el tipus de foto i si volem que siga pública o privada. I per últim cliquem en "post".
Font original.

  • Podem posar un vídeo de Youtube, Vimgo o Ustream però no de l' ordinador. Hem de copiar la URL i clicar en "Post". 
 Font original.
  • Podem posar un fitxer o un arxiu en l' imatge del clip. 

Font original.

  • L' última opció que apareix és el post-it blanc que serveix per al mateix que els de colors, només canvia té aquest canvi. 

8) En cada post-it també hi ha una sèrie d' opcions:
Font original.
- La primera opció és "Edit", on podem modificar qualsevol característica del post-it.
- La segona opció és "Set due date", on podem posar una data al post-it. 
- La tercera opció és "Send this esticky", on podem enviar el post-it per correu electrònic a altres persones. 
- La quarta opció és "Copy to another canvas", on podem copiar el post-it a un altre canvas. 
- La quinta opció és "Peel of", on podem eliminar el post-it. 

9) Per últim les opcions que ens queden per comentar són les següents:
Font original.
- La primera opció és per a anar a "My page" on podem veure les actualitzacions del treball que hem fet.
- La segona opció és " Information"per a ampliar la nostra informació. Ens apareixen tres opcions una URL, un link o un embed lino. Així podem enviar-lo a altres persones o per exemple posar-lo al nostre blog. 
- La tercera opció és la d' ajuda.
- La quarta opció és "Logout" d' on podem surtir de la sessió.


  • A continuació, adjunte el meu propi suro virtual sobre "Els riscos de la salut":




APORTACIONS PERSONALS:

Açí podem trobar un tutorial on s' explica de manera un poc més visual les funcions del programa Lino it.

En aquest slideshare trobem els passos per a fer un suro en Lino it però de manera molt més bàsica i senzilla:


Lino it johanna dagnino - pedagogía enseñanza media from Joha Dagnino

Per últim, adjunte aquesta pàgina on podem trobar una explicació de com utilitzar aquest programa a l' escola. Considere que és molt important a banda de dominar una TIC saber com utilitzar-la correctament per a que produïsca aprenentatges significatius. A més, també fa diferents propostes per a fer pràctiques amb Lino it.
Lino it en l'educació primària.


TEMA 7. El Blog i la Wiki.


En aquesta entrada anem a parlar dels Blogs i les Wikis.

L' ÍNDEX que anem a seguir és:

1. Característiques d' un Blog.
2. Tipus de Blogs.
3. Característiques d' una Wiki.
4. Ús didàctic de Blogs i Wikis. 



1) Característiques d' un blog. 

- Espai web on el seu autor escriu cronològicament els posts.
- Els lectors poden deixar els seus comentaris.
- Fàcils de crear (plantilles, inserció de fotos, vídeos, so, enllaços) s' editen on-line.
- Els articles (cadascun amb URL) es poden organitzar per categories i etiquetes (tags).
- Servidors gratuïts: Blogger, Wordpress.
- Alguns permeten als autors saber quan se'ls cita en altre blog ( trackback, pingball).
- Ofereixen sindicació/subscripció de continguts perquè els subcriptors puguin rebre informació sobre les actualitzacions.
- Solen incloure cercador intern, llistats d' altres blogs i funcionalitats (Gadgets i Widgets).

Imatge treta de: http://formarentic.files.wordpress.com/2009/11/blogs.jpg

Imatge treta de: http://fmarca.com/wp-content/uploads/2011/07/Tipos-de-Blog-que-Hay-620x330.jpg

2) Tipus de Blogs.

- Blog de Centre.
- Blog d' Aula.
- Blog de Professors.
- Blog de Blogs.
- Blogs de Pobles.
- Blogs de Recursos.
- Blogs d' Alumnes.
Imatge treta de: http://www.rrhhsocialmedia.com/wp-content/uploads/2011/12/tipos-de-blogs.jpeg

3) Característiques d' una Wiki. 

- Espai web amb una estructura hipertextual de pàgines referenciades en un menú lateral.
- Diverses persones/autores elaboren continguts de manera asíncrona.
- Solen mantenir un arxiu històric de les versions anteriors i faciliten la realització de còpies de seguretat.
- Són espais on-line molt fàcils de crear, solen incloure un cercador intern i faciliten la sindicació de continguts.
Imatge treta de: http://wikiproyecto1.wikispaces.com/file/view/Wiki%5B1%5D.cmap.jpg/199166748/837x669/Wiki%5B1%5D.cmap.jpg

4) Ús didàctic de Blogs i Wikis. 

- Es poden utilitzar com a portafoli digital. Poden elaborar aquí alguns dels treballs que els encarreguin els professors.
- Fer brainstarning sobre el tema.
- Coordinació del periòdic escalar o de qualsevol activitat.
- On el professorat emmagatzema i ordena materials i informacions d' interès per al seu treball.
- Enllaç al blog tauler d' anuncis del professor (RSS alumnes).
- Blog personal del professor, orientat als seus col·legues.
Imatge treta de: http://www.fzayas.com/wp-content/uploads/2009/03/ferrol.jpg


  • En aquesta pàgina poden veure un exemple ben clar de que és una Wiki:


Imatge treta de: http://trabajofinalg3.wikispaces.com/file/view/aula_wiki1.jpg/327074508/480x301/aula_wiki1.jpg

APORTACIONS PERSONALS: 

Adjunte aquest enllaç on podeu veure tota la informació necessària per a fer-vos un blog en Wordpress. Conté una sèrie de vídeos amb tots els passos necessàris i a més exemples i informació general sobre els Blogs.

Tutorial wordpress 

Adjunte aquest enllaç on podeu veure tota la informació que vos interesse sobre els Blogs.

Tot sobre el Blog

Adjunte aquest enllaç on podeu veure tot el necessàri per entendre qué és una
Wiki. Mostra avantatges, desavantatges, utilitats, característiques...

Tot sobre la Wiki

Adjunte aquest enllaç on podeu trobar la utilitat i funcions de la wiki a l'escola. Afegeix una sèrie d' activitats per a treballar amb les wikis amb els alumnes.

Wiki en l' educació

Adjunte aquest enllaç on apareix un fitxer amb els passos i els programes necessàris per a crear la teua pròpia wiki. 

Creació d' una wiki

Adjunte aquest slideshare on apareix el blog en l' educació:


diumenge, 16 de març del 2014

TEMA 6. Eines de la Web 2.0 Cloud Computing.



En aquesta entrada anem a parlar principalment del núvol.

L' índex que anem a seguir és el següent:

1. Computació en el núvol.
2. Avantatges del Cloud Computing.
3. Desavantatges del Cloud Computing.
4. Tipus de nuvols.
5. Aplicacions educatives del  núvol.


1) Computació en el núvol.

El núvol és el terme per designar als ordinadors en xarxa que distribueixen capacitat de processament, aplicacions i grans sistemes a moltes màquines.
Les aplicacions basades en tecnologia núvol no funcionen en un sol ordinador, sinó que es difonen i distribuixen per molts, utilitzant espai d' emmagatzematge i recursos informàtics de tantes màquines.

Els serveis de computació en xarxa tenen tres nivells:
- Nivell 1: Aplicacions que tenen una sola funció a les quals normalment s' accedix mitjançant un navegador web. Per exemple: Gmail.
- Nivell 2: Ofereix la infraestructura sobre la qual fabriquen i funcionen aquestes aplicacions. Per exemple: App Engine.
- Nivell 3: Són els que ofereixen recursos purament informàtics sense una plataforma de desenvolupament: GoGrid, Elastic, Computi Cloud.

Imatge treta de: https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRnOi_g81CasP_JgRCKqvZokRp2_nk8yjcXNZf5YMOBCihCUmg

2)  Avantatges del Cloud Computing.
  • En el núvol es consumeix solament l' energia necessària, la qual cosa contribueix a l' ús eficient de l' energia.
  • No existeix la caiguda del servidor, perquè sempre hi ha algú controlant-lo, de manera que no cal esperar al fet que venja el personal a arreglar-lo.
  • Les actualitzacions són automàtiques i es conserven totes les personalitzacions que hàgim introduït.
  • Es pot començar a treballar ràpidament en qualsevol aplicació.
  • Es pot prescindir d' instal:lar qualsevol tipus de maquinari i per tant requereix molt menys inversió.
  • Les infraestructures utilitzades tenen una major capacitat.

Imatge treta de: http://www.infoanalitica.com.previewdns.com/wp-content/uploads/2012/12/10-beneficios-del-cloud-350x244.png

3)  Desavantatges del Cloud Computing.
  • La disponibilitat d' aplicacions depèn de la disponibilitat d' accés a Internet.
  • Tots els treballs i dades de l' usuari estan en el núvol, de manera que si hi hagués algun problema es pot posar en perill la seguretat dels nostres materials.
  • L' usuari no disposa de còpies de seguretat, com podia tenir-los quan el programari que utilitzava podia estar instal:lat.
Imatge treta de: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgqxS88b1bKgXZ_9OpDOUnTiCtosPPBsy9S8NUkIYRGbtMfvcw_6t6qL7RTguHT0sm-fF13E98QLDowL7CHp6kuWEHwzocZq5H-HAooCgsPXOYsk7MDcWvC9ypvPMQCN2M4PVRxGdcxaMg/s1600/desventajas.bmp

4)  Tipus de nuvols.

Els núvols públics: Són els que estan manejades per altres persones i alberguen el treball de molts clients; els sistemes d' emmagatzematge són comuns, i els servidors, la xarxa i els discos, també els serveis que són gratuïts solen estar situats en aquest tipus de núvol.

Els núvols privats: Són la millor opció per a les empreses o organitzacions que volen tenir un servei propi amb les aplicacions que desitgen, a mesura de les seus necessitats. Són els propietaris del servidor, disc.

Els núvols híbrids: Són una combinació dels anteriors, hi ha una estructura privada però al seu torn es poden manejar aplicacions.

Imatge treta de: https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ0s-0K6b89LgkcmE4T2Lr0bzsD4J1gD9978GwsMWrpstMxca99

5) Aplicacions educatives del núvol.

Google Docs: Per a l' el·laboració compartida de documents, fulls de càlcul...
Dropbox: Permet als usuaris deixar qualsevol arxiu en una carpeta designada.

Ambdues aplicacions proporcionen ordinadors virtuals a estudiants i personal sense necessitat que cada persona poseeixi un ordinador portàtil o de taula. Solament és necessari un navegador i accés a Internet per disposar d'emmagatzematge i recursos il:limitats.


Imatge treta de: http://www.totemguard.com/aulatotem/wp-content/uploads/2011/12/nube-apps-col.gif


APORTACIONS PERSONALS:

Adjunte aquesta pàgina web on podeu trobar 10 aplicacions que té el núvol. Són les més conegudes i les més útilis. Alguns exemples d' aquestes són  iCloud, Microsoft Skydrive, Dropbox, Google Drive...
10 aplicacions del núvol.

Adjunte aquest tutorial on s' expliquen els passos per a aprendre a guardar dades en el núvol:
tutorial per a aprendre a guardar dades en el núvol

Adjunte aquest tutorial sobre el núvol on apareixen molts apartats que ja s' han desenvolupat en aquesta entrada però uns altres molt interessants que no, com és el cas de una serie de aplicacions i les seues definicions.


dimecres, 5 de març del 2014

TEMA 5. La Web 2.0.



En aquesta entrada anem a parlar de la Web 1.0 i la Web 2.0. 

ÍNDEX

1. Que és la Web 1.0?
2. Que és la Web 2.0?
3. Diferències entre la Web 1.0 i Web 2.0.
4. Aplicacions de la Web 2.0.
5. Implicacions educatives de la Web 2.0.

1) Que és la Web 1.0? 

La Web 1.0 (1993-2004). És un tipus de web estàtica amb documents que mai s' actualitzen i els continguts dirigits a la navegació HTML i GIF. És la forma  més bàsica que existeix, amb navegadors de només text prou ràpids. Després va sorgir el HTML que va fer les pàgines web més agradables a la vista, així com els primers navegadors visuals tals com IE, Netscape, Explorer (en versions antigues)...
La Web 1.0 és de només lectura. L'usuari no pot interactuar amb el contingut de la pàgina, estant totalment limitat al que el Webmaster puja a aquesta. 
Aquesta web es refereix a un estat de la World Wide Web, i qualsevol pàgina web dissenyada amb un estil anterior del fenomen de la Web 2.0.

2) Que és la Web 2.0?

La Web 2.0 comprèn aquells llocs web que faciliten compartir informació, la interoperabilitat, el disseny centrat en l' usuari i la col·laboració en la World Wide Web. Un lloc Web 2.0 permeteix als usuaris interactuar i col·laborar entre si com creadors de contingut generat per usuaris en una comunitat virtual. 
La Web 2.0 ens permeteix realitzar treball col·laboratiu entre els usuaris o col·laboradors, A més, les ferramentes que ofereix la web 2.0 no sols permitiran millorar els temes en l' aula de classe, sinó també poden utilitzar-se per a treball d' empresa. La web 2.0 permiteix a estudiants i docents millorar les ferramentes utilitzades en l' aula de classe.


Imatge treta de: http://comenzandodecero.com/wp-content/uploads/2012/09/UNSET.jpg

3) Diferències entre la Web 1.0 i la Web 2.0
  • La Web 1.0 presenta les següents característiques:

- Pàgines web estàtiques.
- Els continguts són produïts pel Webmaster.
- L' arquitectura de treball és Client-Servidor. 
- Visualització de continguts mitjançant un navegador web.
- L' usuari solament pot llegir el contingut. 
- És necessari tenir instal·lat un programari client en l 'ordinador. 


Imatge treta de: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiTaQaCe0WHU97G4kFRXPL1HCinJDhFnzksPOak5Gl1v8PR8BUtbLBnErhhlZVG4CAvhjR27Ck-s2TjO4s7tyz5O7hFIj8TgFwapg-hdXq0DLTyJimrIrBz0mPRVkwswCfxw4VpMOPNq7g/s1600/web1.0.jpg 


  • La web 2.0 presenta les següents característiques:

- Gran interacció entre els usuaris. 
- La plataforma de treball és la pròpia pàgina web (no és necessari tenir instal·lat un   programari client en l' ordinador).
- Contingut dinàmic. (Informació contínua).
- Visualització mitjançant un navegador i Lector RSS (ja no pots ficar-te a la pàgina   per veure les novetats, arriben les noves notícies directament per avisos).
- L' escriptura Web és compartida. 
- La unitat mínima de contingut és el post o article.
- Tots són autors de la informació. 

Imatge treta de: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinftlcsfuhLgWe26U5iLu1qwKQ4OJC_wRVOQ4ucNJ7BIC7wdz_CrgSO98DUC6ea2sI24BVaYOmlmbOWxtCW4uV27VClVfazPvFf-lzkD0J82YqmioHkRbGFHeV190xnZajWqFzGJ_2-Nrp/s1600/web.jpg

4) Aplicacions de la Web 2.0
  • Aquestes aplicacions segons l' activitat a la qual es destina: 

- Per a expressar-se, crear i publicar: Blocs, Wikis.
- Per a compartir, publicar i cercar informació: PodCast, Youtube, Flickr,   Slideshare, Del·lici.ous.
- Xarxes socials: Second Life, Twitter, Facebook.
- Per accedir a informació de interès: RSS, XML, BlogLines, GoogleReader,   cercadors especialitzats. 

Imatge treta de: http://web20ikastaroa.wikispaces.com/file/view/web20-2.jpg/45331181/web20-2.jpg

5) Implicacions educatives de la Web 2.0

- És un espai social horitzontal i ric en fonts d' informació. 
- Està orientat al treball autònom i col·laboratiu.
- Crític i creatiu, fomenta l' expressió personal. 
- Permet investigar i compartir recursos crear coneixement i aprendre.
- Facilita un aprenentatge més autònom, major participació en les activitats grupals.
- Hi ha més interès i motivació.
- Permet elaborar materials (sols o en grup), compartir-los i sotmetre'ls a   comentaris dels  lectors.
- Ofereix espais on-line per a la publicació de continguts.
- Possibilita noves activitats d' aprenentatge i avaluació.
- Millora competències digitals (cercar, processar, comunicar).
- Creació i gestió de xarxes de centres i professors.

Imatge treta de: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEirNHwkW_kBTLAKDyAXsCJXClE41v2pVZOE2a-Pp7hosskOvio_-Szo8he0orJef8sZ6FZ9Ay0RzXTb9oqOTyB5ZFLZq5WIYBg8_5KbtxelCJgl8QAr8VmhMmPdEBlLzrFqQ-ml9YVnljk/s1600/mapa%20conceptual2.jpg


APORTACIONS PERSONALS:

Adjunte aquest enllaç on podeu trobar un esquema o mapa visual detallat dels principals conceptes de la Web 2.0 i un breu resum.

esquema Web 2.0

Adjunte aquest enllaç on podeu trobar tot sobre la seguretat de la Web 2.0. Considere que és una pàgina molt interessant perquè pot previndre molts problemes als alumnes i a més, treballem les TIC. Sempre és bo prevenir i que els alumnes tinguen coneixements dels perills de les xarxes socials. Alguns exemples que es mostren en aquesta pàgina són: 
- Tuenti.
- Facebook.
- Youtube.

seguretat de la Web 2.0

Adjunte aquest enllaç on s'explica en un article les diferències de la Web tradicional i la Web 2.0, les principals aplicacions i serveis asociats a aquesta web. A més aquesta pàgina sugereix aplicacions que es poden aplicar a l' àmbit educatiu. 

La web 2.0

Ajunte aquest tutorial sobre la 2.0 on podeu ampliar la informació d' aquesta entrada: