divendres, 14 de febrer del 2014

Pràctica 1 COM CREAR UN BLOG






En aquesta entrada anem a descobrir com fer un blog. Veurem  pas a pas com fer-lo i com utilitzar-lo:

1) Per començar, necessitem tindre un compte de Gmail.
2) Quan el tenim, busquem al navegador "Blogger" i accedim a la pàgina:


                                           Font original

3) Quan ja estem a la pàgina posem el nostre Gmail i la nostra contrasenya. Ja enregistrats, anem a la pàgina principal de “blogger” i cliquem en “nou blog”.   


  
                                          Font original
4) I ens apareix una finestra on tenim que posar el títol que volem que tinga el nostre blog, crear el nom de la direcció del blog i elegir la plantilla que vols tindre. Després només hi ha que clicar en “Crear blog” i ja tenim el nostre propi.

                                           Font original

      5) Dins del nostre blog, podem observar una serie de opcions i cadascuna d’ aquestes té diferents funcions sobre el nostre blog:

                                           Font original

- Visió general: T’ explica de forma general l’ activitat que hi ha al teu blog ( les pàgines vistes, les actualitzacions, les notícies del blogger…) a més de per exemple donar-te recomanacions de com aconseguir més audiencia, els blogs més destacats…

- Entrades: En aquest apartat apareixen totes les entrades que s’ han publicat.

 Pàgines: Açí pots modificar les pàgines del teu blog. 

- Comentaris: Apareixen tots els comentaris que tingues al blog.

- Google +: et mostra la informació del teu perfil de Google+.

- Estadístiques: Mostra les pàgines vistes en diferents moments i llocs del món. 

 Disseny: Aquest apartat és un dels més importants i interessants perquè conté els gadgets.  Un gadget és un codi que pot ser instalat i executat en qualsevol blog. Podem afegir una serie de gadgets al nostre blog. Alguns exemples són els següents:

  • Enquesta: Permet a altres persones valorar el nostre blog.
  • Llista d’ enllaços: açí podem posar els enllaços que vulguem i que ens pareixen interessants  relacionats amb el tema del nostre blog per a que siguen vists per altres persones.
  •  Cercador: podem cercar informació en la web o en el nostre blog.
  •  Etiquetes: Açí, visualitzem el número i el nombre d’ entrades que tenim al nostre blog, el que ens permet tindre una organització d’ aquestes. 
  • Estadístiques del blog: ens serveix per saber quantes visites té el nostre blog.
  •  Entrades populars : és una ferramenta que ens serveix per a saber quines entrades del nostre blog són les més vistes.
  •   HTML : En aquest gadget el que volem es aplicar la llicència Creative Commons que serveix per a que ningú puga copiarte el blog ni la informació que tu has creat.  Primer el que fem es posar al navegador “ Creative Commons català” i decidir com volem que siga la nostra privacitat del blog. Després copiem el codi que es genera i tornem al blog, a l’ apartat de “ disseny” i en "afegir gadget", seleccionem HTML i peguem el codi. Escrivim el títol que vulguem tindre i cliquem en “guardar”.
  • Boto +1: Ens serveix per al nostre perfil de google +.


                               Font original
                                       


Per a fer un gadget tenim que clicar en la pàgina principal del blogger ,"disseny" i a continuació apareixen tots els gadgets que pots aplicar al teu blog. Només hi ha que elegir el que vulgues i aplicar-lo. 

Font original 
- Plantilla: Aquest apartat també és interessant ja que ena permet decidir com volem personalitzar el nostre blog. A més de elegir la pantilla que volem, si cliquem en "personalitzar" veurem que podem posar un fons al blog, ajustar el ample del blog, disenyarel cos del blog, decidir quina lletra  volem i quins colors...



Font original

- Configuració: En aquest apartat podem modificar aspectes com per exemple de la privacitat del blog, de les entrades, dels comentaris, de l’ idioma…


6) Pel que fa a les entrades, és a dir, per a redactar tota la informació que vols que aparega al teu blog, l’ única cosa que has de fer és clicar en “entrada nova” que s’ encontra a la página principal de blogger. Seguidament apareix un document molt similar al Word i ja pots redactar les entrades que vulgues. Quan l’ acabes hi ha que clicar en “guardar” i seguidament en “publicar”.

                                                  Font original 


A més quan redactes tens una serie d’ elements que pots fer servir, com per exemple elegir el tamany de la lletra, el color, el disseny, numerar la  informació, corregir el text…
També s’ encontra l’ opció d’ insertar una imatge, un vídeo, un enllaç o un salt de línea.

                                      Font original.

Per últim pots posar un Slideshare o Scribd. Per fer-lo tenim que anar a la pàgina que vulgues i buscar la presentació que t' agrade per al teu blog. Quan l' has elegit cliques en "share" i et portarà a una altra finestra on cliquem en "embed" i seleccionem l' opció "Generate embed code for https site" i copiem l' enllaç que apareix. Després tornem a blogger i ens situem en l' entrada que volem que aparega la presentació i cliquem en HTML i peguem l' enllaç.

                                         Font original.

                                     Font original.

                                        Font original. 


Les meues aportacions personals:

Considere interessant el següent blog que he trobat a la web. Conté moltes entrades i totes estan relacionades amb l' educació, les TIC o el blog. Ens pot aportar moltes noves idees, per exemple per a modificar o  millorar el nostre blog, en entrades com  " oloblogger"o " Recursos para tu blog". També per a saber més sobre les TIC a l' aula, per exemple a les entrades "Recursos TIC pel mestre",  "Ordenadores en el aula" o " Educación tecnológica".
Hi ha que destacar que açi trobem aportacions de moltes persones el que fa que la pàgina siga més útil i molts més continguts com podem ser:
seguretat en les TIC, formació TIC, PDI, wikis, WebQuest...


El següent vídeo conté més informació sobre el blog, concretament sobre el edublog.  Explica la influència del blog a l' aula i la seua utilitat, els avantatges i desavantatges... Ens dona un recomanació de la metodologia més adequada per a implantar el blog a l' aula, és a dir, com aplicar-lo i com presentar-lo als alumnes.  Intenta convéncer dels beneficis de l' utilització de les TIC a l' escola i de la importància de que professors i alumnes dominen les noves tecnologies i adquirisquen una competència digital.




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada