dijous, 27 de febrer del 2014

Pràctica 4. Com fer un conte multimèdia en Power Point.



En aquesta entrada anem a veure els passos que hem de seguir per fer un conte multimèdia en Power Point i les funcions més importants d’ aquest programa.

Abans de començar, necessitem saber que es Power Point:

Microsoft Power Point és un programa de presentació desarrollat per l’ empresa Microsoft per a sistemes operatius Microsoft Windows i Mac OS, molt usats en diferents camps de l’ ensenyança, negocis…  Està incorporat com un element més del paquet Microsoft Office i és un programa dissenyat per a fer presentacions amb text esquematitzat, aixì com presentacions en diapositives, animacions de text i imatges predisenyades o importades desde imatges de l’ ordinador. Se li poden aplicar diferents dissenys de Font, plantilla i animació.

D’ aquest programa amb el temps i les millores tecnològiques s’ han creat noves versions i ja contem amb el Microsoft Power Point 2003, 2007, 2010 i 2013.

Imatge treta de: http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTbhM5As-_Iva6V3laKk0LJ5rFxhNVGbblUnzrJxvUrzDkZglaI 


  • Ara vaig a explicar les característiques principals que té Microsoft Power Point 2010 i que ens serveixen per a realitzar el conte multimèdia:


1) El primer que hem de fer és ficar-nos al programa i per a això necessitem tindre’l instal·lat al nostre ordinador. Si no el tens, només has de buscar-lo a la web i descarregar-te’l.

Font original.

      2) Dins ja del programa trobem directament una diapositiva i dalt totes les funcions de Power Point. Anem a explicar les més importants:

Font original.

Per a crear un conte el primer que necessitem saber és com afegir diapositives, hem de clicar en la part supeior en "nova diapositiva."

Font original.

Per a escriure el text només hem de punxar a la diapositiva i començar. A més, amb els elements de la barra superior, en l' apartat "inici", podem fer diferents canvis com per exemple modificar el tipus, color, tamany de la lletra, l' ordre del text...
Si cliques en "disseny" apareixerà una finestra amb diferents temes de office, es a dir, diferents estructures per als textos. 

Font original.

En el segon apartat de la barra superior trobem "inserir" que ens permiteix afegir molts elements. Jo vaig a centrar-me en quatre d' aquestos.

Inserir una imatge.
Hem de punxar en “imatge” i elegim la que vulguem.

Font original.

Si fem doble clic en l’imatge que en ficat podem modificar-la. Les opcions que trobem són les següents:

Font original.
  • Efectes de l’ imatge.
  • Contorns de l’imatge.
  • Disseny de l’imatge. (Aquest apartat apareix al Power Point 2010 i 2013)
  • Traure cap avant o traure al front.
  • Correccions de contrast.
  • Retallar l’imatge.
  • Fugir fons: En aquesta opció poden modificar una imatge per exemple quedant-nos amb sols un element de l’ imatge o una part d’ aquesta. Em de clicar en “fugir fons” i després seleccionar la part que volem com a imatge i fet. Seguidament mostre un exemple:

Font original.

Font original.

Inserir un audi o vídeo.

Font original.
Si volem inserir un audi tenim tres opcions per a inserir-lo:

  • Podem grabar-lo en el mateix moment.
  • Podem elegir un audi dels que te el propi programa.
  • Podem elegir un audi que tinguem al nostre ordinador. 
Si volem inserir un video podem elegir-lo del nostre ordinador o de youtube. si volem inserir-lo d' aquesta última manera hem de buscar el vídeo i punxar en la part inferior en "compartir" i després en "incerir". Per acabar, punxem en "utilitza el codi d' inserció anterior", copiem el codi i el power, en inserir vídeo des de lloc web, el peguem.

Inserir un hipervincle.
Primer escrivim el text que volem que aparega i el seleccionem. Punxem en "hipervincle" i copiem la direcció del material que volem afegir. 
Açò ens serveix per exemple per a proposar dos finals en el nostre conte. L' única cosa que canvia de l' explicació que acabe de donar anteriorment és que tenim que clicar en "lloc d' aquest document" i elegir la diapositiva a la que volem anar (per a vore un o altre final).

Fon original.

Inserir botó d’ acció.
 Si cliquem ací apareix una finestra amb dos opcions “Clic del mouse” o “acció del mouse”. Després vinculem punxant en “hipervincle” i seleccionem on volem que vaja, per exemple a la primera diapositiva, punxant l’ opció “diapositiva”. Una altra opció és “reproduir so” que serveix per si volem que escoltem un so en el moment que cliquem en aquest hipervincle.

Font original.

En l’apartat de disseny podem canviar el fons de les diapositives. En l’ opció “buscar tema” podem importar el tema que vulguem. En “colors” podem modificar tota la gama de colors que té el disseny. Per últim, en “estils de fons” i clicant després en “format de fons” podem canviar el fons diapositiva a diapositiva. 

Font original.

En l’ apartat de "transicions": Ací podem posar efectes en el pas d’ una diapositiva a un altra. Per exemple ens situem en una diapositiva i elegim la transició que vulguem incorporar i aixì sucessivament. Al fer la transició tenim la possibilitat d’ afegir un so, duració…En “altre so” pots elegir un del teu ordinador. També podem elegir entre “clicar” o “ després d’ un temps” per a la forma que vulguem que passe la diapositiva. Per últim, en l’ opció “efectes” podem elegir d’ on volem que vinga la transició de la diapositiva.

Font original.

En animacions”: Si volem que una imatge es desplace, desaparega… el que tenim que fer és seleccionar la figura i després cliquem en “ruta personalitzada” i fas amb el ratolí la forma que vulgues. A més a aquesta animació pots posar-li temps d’ espera o pots modificar-li la ruta si cliques en “modificar punts”.  

Font original.


* Qual fem una presentació de Power Point els canvis han de probar-se en el mode presentació.

3) L últim pas és saber com tenim que guardar i com podem enviar el nostre conte:

1ª opció: Crear una carpeta i ficar els arxius de audio , d' imatge, la presentació en format "ppt" i es comprimeix.
2ª opció: Guardar com " Presentació de diapositives de Power Point".


APORTACIONS PERSONALS

Adjunte aquesta presentació en la que podeu veure  més informació sobre com crear un power point i com modificar-lo al nostre gust.


Funcionamiento Del Power Point from Reyes Tejera

Adjunte aquest enllaç on podeu veure una serie de presentacions sobre moltíssims temes interesants.

presentacions interessants de Power Point

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada