dijous, 27 de febrer del 2014

Pràctica 4. Com fer un conte multimèdia en Power Point.



En aquesta entrada anem a veure els passos que hem de seguir per fer un conte multimèdia en Power Point i les funcions més importants d’ aquest programa.

Abans de començar, necessitem saber que es Power Point:

Microsoft Power Point és un programa de presentació desarrollat per l’ empresa Microsoft per a sistemes operatius Microsoft Windows i Mac OS, molt usats en diferents camps de l’ ensenyança, negocis…  Està incorporat com un element més del paquet Microsoft Office i és un programa dissenyat per a fer presentacions amb text esquematitzat, aixì com presentacions en diapositives, animacions de text i imatges predisenyades o importades desde imatges de l’ ordinador. Se li poden aplicar diferents dissenys de Font, plantilla i animació.

D’ aquest programa amb el temps i les millores tecnològiques s’ han creat noves versions i ja contem amb el Microsoft Power Point 2003, 2007, 2010 i 2013.

Imatge treta de: http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTbhM5As-_Iva6V3laKk0LJ5rFxhNVGbblUnzrJxvUrzDkZglaI 


  • Ara vaig a explicar les característiques principals que té Microsoft Power Point 2010 i que ens serveixen per a realitzar el conte multimèdia:


1) El primer que hem de fer és ficar-nos al programa i per a això necessitem tindre’l instal·lat al nostre ordinador. Si no el tens, només has de buscar-lo a la web i descarregar-te’l.

Font original.

      2) Dins ja del programa trobem directament una diapositiva i dalt totes les funcions de Power Point. Anem a explicar les més importants:

Font original.

Per a crear un conte el primer que necessitem saber és com afegir diapositives, hem de clicar en la part supeior en "nova diapositiva."

Font original.

Per a escriure el text només hem de punxar a la diapositiva i començar. A més, amb els elements de la barra superior, en l' apartat "inici", podem fer diferents canvis com per exemple modificar el tipus, color, tamany de la lletra, l' ordre del text...
Si cliques en "disseny" apareixerà una finestra amb diferents temes de office, es a dir, diferents estructures per als textos. 

Font original.

En el segon apartat de la barra superior trobem "inserir" que ens permiteix afegir molts elements. Jo vaig a centrar-me en quatre d' aquestos.

Inserir una imatge.
Hem de punxar en “imatge” i elegim la que vulguem.

Font original.

Si fem doble clic en l’imatge que en ficat podem modificar-la. Les opcions que trobem són les següents:

Font original.
  • Efectes de l’ imatge.
  • Contorns de l’imatge.
  • Disseny de l’imatge. (Aquest apartat apareix al Power Point 2010 i 2013)
  • Traure cap avant o traure al front.
  • Correccions de contrast.
  • Retallar l’imatge.
  • Fugir fons: En aquesta opció poden modificar una imatge per exemple quedant-nos amb sols un element de l’ imatge o una part d’ aquesta. Em de clicar en “fugir fons” i després seleccionar la part que volem com a imatge i fet. Seguidament mostre un exemple:

Font original.

Font original.

Inserir un audi o vídeo.

Font original.
Si volem inserir un audi tenim tres opcions per a inserir-lo:

  • Podem grabar-lo en el mateix moment.
  • Podem elegir un audi dels que te el propi programa.
  • Podem elegir un audi que tinguem al nostre ordinador. 
Si volem inserir un video podem elegir-lo del nostre ordinador o de youtube. si volem inserir-lo d' aquesta última manera hem de buscar el vídeo i punxar en la part inferior en "compartir" i després en "incerir". Per acabar, punxem en "utilitza el codi d' inserció anterior", copiem el codi i el power, en inserir vídeo des de lloc web, el peguem.

Inserir un hipervincle.
Primer escrivim el text que volem que aparega i el seleccionem. Punxem en "hipervincle" i copiem la direcció del material que volem afegir. 
Açò ens serveix per exemple per a proposar dos finals en el nostre conte. L' única cosa que canvia de l' explicació que acabe de donar anteriorment és que tenim que clicar en "lloc d' aquest document" i elegir la diapositiva a la que volem anar (per a vore un o altre final).

Fon original.

Inserir botó d’ acció.
 Si cliquem ací apareix una finestra amb dos opcions “Clic del mouse” o “acció del mouse”. Després vinculem punxant en “hipervincle” i seleccionem on volem que vaja, per exemple a la primera diapositiva, punxant l’ opció “diapositiva”. Una altra opció és “reproduir so” que serveix per si volem que escoltem un so en el moment que cliquem en aquest hipervincle.

Font original.

En l’apartat de disseny podem canviar el fons de les diapositives. En l’ opció “buscar tema” podem importar el tema que vulguem. En “colors” podem modificar tota la gama de colors que té el disseny. Per últim, en “estils de fons” i clicant després en “format de fons” podem canviar el fons diapositiva a diapositiva. 

Font original.

En l’ apartat de "transicions": Ací podem posar efectes en el pas d’ una diapositiva a un altra. Per exemple ens situem en una diapositiva i elegim la transició que vulguem incorporar i aixì sucessivament. Al fer la transició tenim la possibilitat d’ afegir un so, duració…En “altre so” pots elegir un del teu ordinador. També podem elegir entre “clicar” o “ després d’ un temps” per a la forma que vulguem que passe la diapositiva. Per últim, en l’ opció “efectes” podem elegir d’ on volem que vinga la transició de la diapositiva.

Font original.

En animacions”: Si volem que una imatge es desplace, desaparega… el que tenim que fer és seleccionar la figura i després cliquem en “ruta personalitzada” i fas amb el ratolí la forma que vulgues. A més a aquesta animació pots posar-li temps d’ espera o pots modificar-li la ruta si cliques en “modificar punts”.  

Font original.


* Qual fem una presentació de Power Point els canvis han de probar-se en el mode presentació.

3) L últim pas és saber com tenim que guardar i com podem enviar el nostre conte:

1ª opció: Crear una carpeta i ficar els arxius de audio , d' imatge, la presentació en format "ppt" i es comprimeix.
2ª opció: Guardar com " Presentació de diapositives de Power Point".


APORTACIONS PERSONALS

Adjunte aquesta presentació en la que podeu veure  més informació sobre com crear un power point i com modificar-lo al nostre gust.


Funcionamiento Del Power Point from Reyes Tejera

Adjunte aquest enllaç on podeu veure una serie de presentacions sobre moltíssims temes interesants.

presentacions interessants de Power Point

dimecres, 26 de febrer del 2014

Tema 4. Les TIC en la societat digital.



1) CARACTERÍSTIQUES DE LA SOCIETAT TIC.

- Gran presència dels "mass media" i de les noves tecnologies de la informació i la comunicació, amb els seus llenguatges audiovisuals en tots els àmbits de la societat. 

- Gran quantitat d' informació al nostre abast. Cada vegada ens resulta més fàcil accedir a tot tipus d' informació però precisament l' abundància de dades que tenim, ens fa difícil seleccionar en cada cas la informació més desitjada.

- Continguts dels avanços científics i tecnològics en tots els camps del saber, especialment en bioenginyeria, noves tecnologies... El coneixement es va renovant veloçment. 

- El fi de l' era industrial. La major part de la societat treballa en el sector serveis i amb una forta dependència de les TIC per a realitzar el seu treball. 

- Llibertat de moviment. La societat de la informació sustentada per voluntat de la globalització econòmica i cultural, porta amb si una creixent llibertat de moviment. 

- Nous entorns laborals. Les noves tecnologies revolucionen l' organització dels entorns laborals i obren grans possibilitats de tele-treball.


Imatge treta de : http://valorafegit.net/InternetiFamilia/wp-content/uploads/2010/03/tic.png


2) QUÉ SÓN LES TIC? 

Conjunt de processos i productes derivats de les eines (maquinari i programari), suports i canals de comunicació, relacionats amb l' emmagatzematge, processament i transmissió digitalitzada de la informació. 


Imatge treta de : https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhuMEpWW7ENvDT7P-Ixg12fwPDGr8voFTZ0uH_5yml6JEgc8j4zcFSHK1TYbUA0kdD7CeCc7phJrYgprGPDcaXyC74u_t6JhXO5a80RHBaVtEaqbol6rC2YA6W0-rPgx7lKUefXOY9Qn90/s320/internet.jpg

3) CARACTERÍSTIQUES DE LES TIC.

- Immaterialitat.
- Deslocalització
- Interactivitat
- Instantaneïtat
- Reproducció il·limitada
- No linealitat (hiperenllaços)
- Interconnexió
- Diversitat/ Multiformat (text, imatge, so). 



Imatge treta de: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhzaMpVEwwok6vZ1hbm5QnerjLRLt6gD0BGCr9DtnQ5DI7hRgRi9c47DT2AAwP5rHk09eYKu8dh1ptouTpzs-SPcYKwDpfh31itsRl6MPc1MxBTgmIaZcN4DbzdNl-lEYTqbpVXbYkjNaUB/s1600/2.png

4) APORTACIONS DE LES TIC.

- Fàcil accés a tot tipus d' informació sobre qualsevol tema i format.

- Instruments per a tot tipus de procés de dades que ens permeten realitzar aquest procés de manera ràpida i fiable.

- Canals de comunicació immediata, sincrònica i asíncrona, per a difondre informació i contactar amb qualsevol persona. 

- Emmagatzematge de grans quantitats d' informació en petits suports de fàcil transport. 

- Automatització de tasques mitjançant la programació de les activitats que volem que realitzin els ordinadors.

- Interactivitat. Els ordinadors ens permeten "dialogar" amb programes de gestió. 

- Homogeneització dels codis emprats per al registre de la informació mitjançant la digitalització de tot tipus d' informació.

- Instrument cognitiu que potencia les nostres capacitats mentals i permet el desenvolupament de la nostra manera de pensar. 


Imatge treta de: http://www.surt.org/zonatics/images/nuvoldef.jpg

5) LIMITACIONS DE LES TIC.

- Problemes tècnics: incompatibilitats entre diversos tipus d' ordinador i sistemes operatius.

- Falta de formació: La necessitat d' uns coneixements teòrics i pràctics que totes les persones han d' aprendre. 

- Problemes de seguretat: Circumstàncies com el risc que el produeixin accessos no autoritzats als ordinadors de les empreses que estan connectats a Internet i el possible robatori dels codis de les targetes de crèdit al comprar en botigues virtuals. 

- Barreres econòmiques. A pesar del progressiu abaratiment dels equips i programes informàtics, al seu preu encara resulta prohibitiu per a moltes famílies. 

- Barreres culturals: L' idioma dominant (anglés) en el qual venen moltes referències i informacions d' Internet... 


Imatge treta de: http://elizaquin.files.wordpress.com/2010/10/frenos-a-las-tic1.png


APORTACIONS PERSONALS: 

Adjunte aquest slideshare on podem veure la funció de les TIC com eina de coneixement a l' escola de la societat de la informació. Comença informant-nos de forma general de la societat de la informació, la seua definició, evolució.. i després es centre de manera més específica en l' efecte de les TIC a l' aula. Per exemple explicant diversos tipus de programaris lliures educatius (projectes oberts com " la prestatgeria, "Linkat", "Col·lex", "Qaderns virtuals" o JClic).



Les TIC, eina de coneixement a l'escola de la societat de la informació from Francesc Busquets


Adjunte aquest altre slideshare que es centra en les aportacions o l' impacte que tenen les TIC en la societat. Podríem dir que és com una extensió d' aquesta entrada ja que també parla sobre les limitacions de les TIC, l' evolució de les TIC, aporta terminologia d' aquest camp...


Las tic y sus aportaciones a la sociedad from almgco

Per últim deixe aquest enllaç on podeu informar-vos d' una manera més concreta de la societat de la informació, el seu desenvolupament i les TIC com a eina de desenvolupament sostenible. 

La societat digital

dimecres, 19 de febrer del 2014

TEMA 3. El e-learning i b-learning.




1) ¿Què és el e-learning?

És un ensenyament a distància obert, flexible i interactiu que utilitza la xarxa com tecnologia de distribució de la informació de forma oberta o tancada i que permet la distribució i l' accés a col·leccions de materials d' aprenentatge sobre un mitjà electrònic usant un servidor web per a distribuir-los, un navegador web per a accedir i protocols TCP/IP i http per a facilitar l' intercanvi.

                                                Imatge treta de: http://www.bestway.com.mk/wp-content/uploads/2013/05/e-learning.jpg 

2) Característiques del e-learning.

- Ús de navegadors Web per a accedir a la informació.
- Aprenentatge molt recolzat en Tutories.
- Materials digitals i aprenentatge flexible.
- Ús de protocols TCP i HTTP per a facilitar la comunicació.
- Aprenentatge mitjançant l' ordinador.
- Aprenentatge individualitzat vs. col·laboratiu interactiu.
- Utilització d' eines síncrones i asíncrones.
- Administració dels materials en un servidor Web.
- Conexió professor-alumne separats per espai temps.
- Multimèdia/Hipertextual-Hipermèdia.

3) Avantatges e-learning.

- Passa a la disposició dels alumnes molta informació.
- Facilita l' actualització de la informació i dels continguts.
- Permet la deslocalització del coneixement.
- Facilita l' autonomia de l' estudiant.
- Propicia una informació en el moment i que tu mateix/a pots elegir i modificar.
- Afavoreix una formació multimèdia.
- Afavoreix la interactivitat en diversos àmbits.
- Estalvia costos i desplaçaments.
- Facilita l' ús dels materials en diversos cursos.
- Facilita una formació grupal i col·laborativa.

4) Inconvenients e- learning. 

- Mes inversió de temps per part del professor.
- Mínimes competències tecnològiques de professor i alumne.
- Habilitats de l' alumnat per a l' aprenentatge autònom.
- Disminueix la qualitat de la formació si no existeix un ràtio adequat de professor/alumne.
- Requereix més treball del convencional.
- Baixa qualitat de molts continguts i cursos actuals.

5) Què és b-learning? 

- Combinació de les classes magistrals amb els exercicis, els estudis de cas, jocs de rol, i enregistraments de vídeo i àudio juntament amb la tutoria i l' assessorament. El professor haurà d' assumir responsabilitats otorgades pel model presencial i pel model tradicional.


                                                 Imatge treta de: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiIqM6touh8U7XK7EPgaR63BybVbd02YyvtBMEA3RMM6MEtzMuX_7wfUevGwf6QvujPCCxbyOCZ4ZyvqhjVx5Tyw3ai4paEEpecWK3FSQeDY4uaf91IUwQgGL1aSKs6OfOko-w9BmmUHG97/s1600/b-learning%5B1%5D.jpg 
6) Aspectes importants d' un sistema B-learning.

- Cal incloure en l' aprenentatge, les propietats de l' espai virtual. S' ha de guiar i modelar les discussions quan els alumnes estan connectats.
- La informació per a ser tractada requereix coneixement per a la seua interpretació.
- Permet adquirir coneixements tècnics funcionals.
- No s' aprén en solitari, sinó en comunicació amb altres mitjançant fòrums, xats...
- Les tutories apareixen com una possibilitat d' ajuda tant en l' ensenyament presencial com a distància.
- Permet la formació de professionals amb competències integrals: sentit crític, creativitat i coneixement de la societat.

                                           Imatge treta de:  https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhcvgQQ0WD8yZrr06Gkw5PSmfHtSdrthjZw2g49e4_3qDBkyNcJjVFpE4E4BGadDYOzwkjIVsYgvSAnSR_wjoMlJkImXgCqf2u5w4WT_FGZwVYNgLKZfDopbqmvY-E-PTMQs4hs-jJlLesT/s1600/images.jpg


APORTACIONS PERSONALS

El següent enllaç és d' un blog on podem trobar les diferències del e-learning i el b-learning. A més, s' expliquen més característiques del b-learning que no apareixen en aquesta entrada, i per acabar fa una petita comparació on podem considerar quin dels dos models ofereix majors resultats.

Diferències entre el e-learning i b-learning

En aquest enllaç podem trobar un article de Antonio Bartolomé de la Universitat de Barcelona que profunditza i detalla tot sobre el b-learning, desde l' origen del seu terme i la seua definició fins als beneficis i la seua implantació a l' educació.
Considere molt interessant l' apartat que explica cóm usar els recursos presencials i informàtics per a que hi haja eixa utilitat i un millor aprenentatge a l' aula.

Tot sobre el b-learning

A continuació, deixe un slideshare on podeu trobar de manera molt organitzada i aspecte a aspecte, les diferències principals entre la formació tradicional i el e-learning.



Formación e-learning Vs Formación Tradicional from Pedro González González

Aquest últim slideshare està centrat en el b-learning però des d'una perspectiva més educativa que les anteriors aportacions.



dilluns, 17 de febrer del 2014

Pràctica 3. MISTER WONG.




En la següent entrada anem a vore que és Mister Wong i els passos que s’ han de seguir per a registrar-nos i crear un compte.

Qué és Mister Wong?

Mister Wong és un dels majors marcadors socials gratuïts.
Els marcadors socials són una classe de medi social que permeteix almacenar, classificar i compartir enllaços en Internet o en Intranet.

Les principals característiques de Mister Wong són: 

Imatge treta de: http://www.cepazahar.org/recursos/file.php/95/tema6/mrwong.png 


- Els marcadors favorits poden ser guardats de forma pública o privada.
- És possible crear grups públics o privats.
- Coneguts o altres persones amb favorits interessants poden ser afegits com Amics.
- Amb un sols clic els enllaços públics d' altres usuaris poden ser afegits als teus propis favorits desde qualsevol lloc del portal Mister Wong.
- Extensió per a Firefox, botons per a blogs i plugin per a Wordpress.
- Possibilitat de publicar i recomanar els marcadors en Twitter. 

Per a registrar-nos i crear un compte en Mister Wong:

1) Buscar en Google, Mister Wong i cliquem en la pàgina.
2) En la pàgina apareix una barra en la part superior on hem de clicar en "Registrar".

Imatge treta de: http://infocru.wikispaces.com/file/view/Registro_Mister_Wong.JPG/308424926/519x362/Registro_Mister_Wong.JPG 

Replenem l’ usuari amb el nom que vulguem posar-nos, la nostra direcció de correu electrònic i una contrasenya. Després aceptem la protecció de dades i els tèrminis i condicions i cliquem en “Registrar”.

3) Ens enviaran un correu eletrònic on a l’entrar en l’ enllaç que apareix, activarem el nostre compte de Mister Wong i ja podrem iniciar sessió quan vulguem. 


Imatge treta de: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEin1_VrzNpESNb4hSdrRDOSEj-prWcV9aVXD6bICzLpElaFIQEsRx9t9ZH3TZtdy6ztMehtqt9N4VBWo8XfS4LUnI1KuVqn8T-HnIIpV47v5POtqt3sBMWwuG6USeRAabRUHd3jX-DX/s1600/iniciar_sesion.png 


  • Ara anem a vore les funcions que hi ha en aquest marcador social:



Imatge treta de: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEigJ5RT8o6dVd4xA2YfCN3U1Ge2LxXi8viWV90wCZ8ZogqjKox15-AcrJiN0RQr2VYgL8jPBIkvFfE1ybq9cG9vj5BqdGxsmyexXV1flFIA96dyStAbZLaS3mdDATOTPtLWCIh2j6W9foA/s1600/cmoponenente.png 

1) CERCADOR: El trobem a la part superior i serveix per a buscar un enllaç o alguna paraula clau. Si ho fem ens sortiran una sèrie d’ enllaços que ja ha ficat alguna persona en aquest marcador social com a usuari.

2) INICI:  És la primera opció que apareix a la barra. Trobem una llista d’ usuaris de Mister Wong amb el nombre de seguidors que tenen, les etiquetes i l’ opció de més informació en la qual es necessita estar enregistrat per a accedir.
Si cliquem en qualsevol d’ aquests usuaris podem veure el seu nom, la informació que hi ha sobre ell i els seus enllaços.


Imatge treta de: http://herramientasproductividad.files.wordpress.com/2011/01/misterwong.jpg 

3) GUARDAR: És la segona opció que apareix a la barra i serveix per a guardar com a favorit qualsevol pàgina que ens haja agradat o ens interesse. Es mostren els passos que cal seguir per a fer-ho:
Cal afegir la URL de la pàgina, un títol, comentaris sobre aquesta, elegir si l’ enllaç serà públic o privat i a més decidir si vols compartir-lo amb un grup.


Imatge treta de: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJBFRCDrOLPjwFPW2iZSUUWHlF28MVr45zHcsKrb_QVqHLNUkjmlJq9hi5jFFuhFNfJJK-NVSgb_fIDLNLOozYqPoAFhx0AA5yhhSLk3Hsa4DmfE3Vh7NKPK3aRTIfXmU0F3WCtEf-K2U/s1600/Agregar_marcador_Mister_Wong.JPG

4) FAVORITS: Açí podem veure els enllaços que tenim guardats al nostre compte i  les seues etiquetes corresponents. A més, açí tenim la possibilitat de portar i exportar marcadors. Per a exportar un marcador al nostre navegador, el que cal fer és clicar en “exportar marcadors” i es descarrega un arxiu al nostre escriptori amb tots els marcadors. Seguidament, al nostre navegador, cliquem en “marcadors” que apareix a l’  esquina dreta superior, després en “importar” i “importar els marcadors”. Per finalitzar, cliquem en l’ arxiu que havien dit anteriorment i ja tenim en la barra els enllaços.  



Imatge treta de: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEis2nNVXQvNeZ-6g4gZ4fTqj1a-lJpn_rf2pklNmwW2coPzYU75oGDmHg-arJwhBVtPFf30Tf43aDR6nyBZ8e3oik44tJpi26EFWwlrxdOYfeH6IRqXrxe6D-4QMHcgm1ZeuuxbjK7cSMKq/s1600/7.jpg 

5) GRUPS: Podem crear en Mister Wong un grup per a compartir enllaços amb altres persones/usuaris.

Quan creem un grup hem de posar el nom que volem que tinga el grup, podem fer una descripció d’ aquest i decidir si volem que siga públic ( totes les persones podem accedir als enllaços i veure la demés informació) o privat. Cal nomenar que només si ets el fundador del grup, pots convidar a altres persones al grup, eliminar-lo, crear temes nous…


Imatge treta de: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgaRf2MU4a8z94p1X0K-BRgSddO-eVood8T4d4WWiBG5xcT_zjA3jIphniWsNc6A_qgvt69GhqOLDgPaTGo1v-3qJGIaVAyLLWKPPEMS4oJLTfKyiCADzDs2rHgcYdS1mdrofleWgS0YV0/s1600/mister-wong-group02.jpg 

6) PERFIL: Ací podem afegir les nostres dades personals,canviar la configuració…


Imatge treta de: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiDB3bqp1l6ZLIVonh97tDaYZUqYtdp84BIOthxW7PDuVZqmOAxt6hjvYxYhBdms5ZXKR1sKn101KXcqQiSjOwuYMwgjJ_CIM-bucGqNO5ZjprNsI4F2UkzLElHQ2JHMJAfIiIbwC6iBn0s/s1600/12.jpg 

7) COSES: Açí tenim diversos plugin que són aplicacions extra que té el navegador per a poder veure vàries aplicacions.




Imatge treta de: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjb-zIxp3VEbeTG_7ozvntRM37rWzyesFt-LT5naQt5diMxOtmdCwBr01LnqtKvZKZQuwjeIWt_IMsYumHgzQMiU1NeeeZbc7jZiUz781rIu7L1mxjItd1lEEO4j9g4DhcgPsOhio9IfSFN/s1600/3.jpg 

8) CORREU: A la part dreta superior, apareix “correu” on podem enviar correus als usuaris que tens afegits en Mister Wong. Té la llista negra on podem eliminar als usuaris que vulguem.

  • Hi ha moltes d’ aquestes opcions que només apareixen si estem enregistrats.
  • Encara que no estiguem enregistrats podem usar el cercador i accedir als enllaços que ens interesen.  
APORTACIONS PERSONALS:

Açí deixe una sèrie d' enllaços on podeu veure unes explicacions detallades de l' ús de Mister Wong per a ampliar la informació de la meua entrada:


En el següent enllaç es presenta un tutorial on també s' explica pas a pas com registrar-te i utilitzar Mister Wong:  

Marcadors en Mister Wong










TEMA 2. La integració de les TIC en el currículum.



En aquesta entrada anem a parlar com el nom diu de la integració de les TIC en el currículum. Dins d' aquesta integració podem trobar el següent ÍNDEX: 

1) Els paradigmes educatius.
2)  Les característiques genèriques del procés d' ensenyança-aprenentatge emprant les TIC.
3) L' evolució del model d' ensenyança- aprenentatge. 
4) Principis generals per a la integració de les TIC. 
5) Nous rols del professorat.
6) Dimensions de l' alfabetització digital. 


1) Els paradigmes educatius.

De quina forma podem aprendre?

- Paradigma conductista: L' ésser humà és una màquina que aprén conductes mesurables, observables...
- Paradigma cognitiu: Organisme que desenvolupa processos cognitius i afectius.
- Paradigma ambientalista: Escenari on es realitzen les interaccions entre les persones i el medi ambient.
- Paradigma constructivista: Desenvolupa processos cognitius i afectius en l' escenari d' aprenentatge.

A continuació, es mostren les característiques que deriven d' estos paradigmes:

2) Característiques genèriques del procés d' ensenyança- aprenentatge emprant les TIC:

- El currículum es considera tancat i obligatori.
- Disseny de la instrucció amb definició precisa de continguts i objectius.
- Els aprenentatges complexos es poden descompondre en tasques més simples.
- L' avaluació dels resultats se centra en el producte final, sense tenir en compte el procés.
- La motivació depén de reforços externs.

3) Evolució del model d' ensenyament-aprenentatge.

Podem dir que hi ha dos models d' ensenyança- aprenentatge. El primer és el model clàssic, és a dir, el tradicional i el segon és el de l' actualitat, originat amb el pas del temps i totes les millores metodològiques que s' han incorporat fins hui en dia. A continuació es mostren les característiques principals de cadascú d' ells:

  • Aprenentatge com adquisició de coneixement. MODEL CLÀSSIC.
- Aprenentatge és adquirir coneixements.
- El professor transmet la informació.
- El control de l' aprenentatge està a les mans del professor.
- Els continguts estan centrats en el currículum.
- El professor ensenya.
- L' alumne ha d' adquirir el coneixement.

                                                     
                                                 Imatge treta de: https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSgdkmbvOim1JdsiC7PhXrLp2Y55c9hE7OIU_Wu-FO6JhlSfOFF

  • Aprenentatge com construcció de significat. ACTUALITAT. 
- L' avaluació no es centra en el producte, sinó en el procés.
- El paper del professor és intervindre en l' aprenentatge de l' alumne.
- El paper de l' alumne és aprendre a aprendre.
- L' alumne és autònom, és a dir, té el control de l' aprenentatge.
- L' aprenentatge és com una recerca activa i constructiva.
- Importen els continguts però també els processos.

                                                     Imatge treta de: http://www.diarioprogresista.es/imagenes/fotosdeldia/profesores_en_clase.jpg 
4) Principis generals per a la integració de les TIC.

- Cada vegada que emprem una TIC ha de haver-hi una justificació. 
- L' aprenentatge no depén del mitjà (TIC) sinó de l' estratègia.
- Abans de plantejar-nos quina activitat anem a treballar, preguntar-nos "perquè" anem a usar les TIC.
- Cap eina per si mateixa soluciona el problema, necessita un context.
- Els mitjans són transformadors de la realitat.

Relacionat amb aquest apartat trobem que amb la integració de les TIC en l' educació, també canvia la metodologia i el paper del professor a l' aula:

5) Nous rols del professorat.

- Dissenyadors.
- Avaluadors i seleccionadors de les TIC.
- Consultors d' informació.
- Orientadors.
- Avaluadors de forma contínua.

                                                          Imatge treta de:  https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhWuKQncqWjAqbrgFMLojq_3cBAnRt7yCffzXbL7-UKuSxFnP9zIA5GDqCv5vP9icHy140LnXhH7Co7NPj27UnWX884Bg_H0ekqQhQLdsg2hHBTiPkIbCug4vfCu7JG2wRHu9X9T1zjmBgU/s1600/rol2.jpg 

6) Dimensions de l' alfabetització digital.

- Investigadora: Ús de les TIC per a la investigació i treballs acadèmics.
- Crítica: capacitat per avaluar de forma crítica els beneficis i costos de les TIC.
- Pla de publicació: Habilitat per difondre i publicar informació.
- Recursos: Coneixement de formes i mètodes d' accés a recursos informacionals.
- Tecnologies incipients: Capacitat per compondre les innovacions tecnològiques i per prendre desicions intel·ligents.
- Socioestructural: Comprensió de la situació i producció de la informació.
- Eines: Coneixement i ús de programari i programes multimèdia.


APORTACIONS PERSONALS

Adjunte aquest enllaç perquè considere que té aportacions interessants per a aquesta entrada ja que conté informació sobre les implicacions de la integració de les TIC, àmbits relacionats amb aquesta integració curricular, els seus models i nivells...

l' implantació de les TIC a l' escola


En el següent slideshare es pot veure una revista de la tecnologia a l' escola. Té diversos apartats i personalment, considere que són molt formatius i de diversos temes com per exemple ensenyar amb les TIC, les xarxes socials, el blog, 10 claus per a fer una bona presentació, TIC en l' educació hospitalària...




divendres, 14 de febrer del 2014

Pràctica 2 GOOGLE DRIVE





¿Que és Google Drive?

Google Drive, abans conegut com Google Docs és un programa gratuït que serveix per a crear documents en línea amb la possibilitat de col·laborar en grup.

Els passos necesesaris per tindre Google Drive són els següents: 

1) Necessitem tindre un Gmail i obrir-lo.
2) Dins del nostre compte el que fem és anar a la part superior dreta i clicar en “aplicacions” i apareix una finestra on cliquem en “drive” i s’ obri el teu compte de google drive.  

Font original. 



Font original.

3) Com ja tenim el nostre compte, només ens queda saber cóm podem utilitzar-lo. Per a açò, el que hem de fer en clicar en “crear” que s’ encontra a l’ esquerra del nostre Google Drive i apareix tot el que podem fer: document, presentació, full de càlculs, formulari i dibuix.


Font original.

Per a fer un document:
Cliquem en document i apareix un word on pots redactar tot el que vulgues. Sempre es guardarà de forma automàtica. En “arxiu” apareixen una serie de opcions que pots aplicar al document com poden ser: 

Font original.


  • Posar o canviar el nom del document en “canviar nom”.
  • Copiar el document en “crear una còpia”.
  • Portar el document a una carpeta en “moure a la carpeta”.
  • Canviar l' idioma del document en “idioma”.
  • Descarregar el document en “descarregar com” : en aquest apartat apareixen vàries opcions com Wod, PDF, pàgina web...
  • Podem també compartir el document amb altres persones en “compartir”: amb aquesta opció deixem que altres persones él modifiquen. A l' hora de clicar en “compartir” apareix una finestra on hem de canviar el format de “privat a “públic o “públic només per a aquelles persones que reben l' enllaç”. Seguidament, només ens falta escriure baix els correus de les persones amb les que volem compartir el document i clicar en “ fi”. 
Font original.

  • Veure el “historial de modificacions”, on si cliquem ens apareix la finestra que es mostra a continuació i la seua utilitat es saber qui ha fet un canvi i en quin moment. 

Font original.

  • Publicar el document en la web.
  • Enviar correu electrònic als col·laboradors.
  • Enviar correu electrònic com arxiu adjunt.
  • Configurar o modificar la pàgina.
  • Imprimir el document.

A més de l' apartat de “arxiu”, també trobem altres que apareixen en qualsevol document de Word com són per exemple, insertar imatges o vídeos, canviar la mida de la lletra, corregir el text...  

Per a fer una presentació:

A l' hora de fer una presentació trobem un document molt similar al de power point. Es segueixen les mateixes indicacions que en l' apartat anterior “crear un document”. L' única diferència és que la presentació també es pot compartir i modificar per diferents persones. Podem elegir el tema del power point, la font, organitzem la informació en diapositives, les personalitzem...   


Font original. 

Per a fer un formulari:
En aquest apartat podem fer enquestes, tests...
Quan cliquem en “formulari” el primer que ens apareix és la següent finestra on elegim el títol de l' enquesta o el test i el disseny que volem que tinga.


Font original

Després ens apareix el formulari on ja podem elegir el tipus de preguntes, escriure-les...

Font original. 


Açò es fa clican en “afegir element” que es troba a la part baixa del formulari i després en “ triar d' una llista”.

  Font original. 

A més podem adjuntar un full de càlcul per a controlar les respostes de les persones que van a contestar el nostre formulari. Hem de clicar en la part de dalt del formulari en “seleccionar destí de les respostes” i després en “nou full de càlcul”.  

Font original. 

Font original. 


Aportacions personals.


Adjunte un Slideshare que conté un tutorial sobre Google Drive. Recorda la informació anterior d' aquesta entrada, però profunditza més en alguns apartats com per exemple en aplicacions per al PC o sistemes operatius en móbils. 

Tutorial Google Drive from Adolfo Romero Montero


Adjunte el següent enllaç on es pot veure les diferències entre Google Drive i Dropbox, a més de afegir al meu blog més informació sobre l' utilització de Google Drive. Per a mi, una part important de la pàgina és que conté informació sobre els avantatges que presenten aquestes tecnologíes als professors. 

Diferències entre Google Drive i Dropbox

Per últim, recomane aquesta pàgina on es poden trobar 10 usos de Google Drive i també idees sobre la metodologia amb la utilització de les TIC. 

10 usos de Google Drive